Διακομιδή Ειδικού Φρουρού Στ. Λαζαρίδη στο 424 ΓΣΝΕ

Διακομιδή Ειδικού Φρουρού Στ. Λαζαρίδη στο 424 ΓΣΝΕ

Αρ. Πρωτ. 6283/18.02.2010

Προς Υπουργούς:

- Προστασίας του Πολίτη

- Άμυνας

Σχεδόν δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από τον Νοέμβριο του 2007 όταν και τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Ζωνιανά της Κρήτης ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης.

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία, παραμονή του Ειδικού Φρουρού σε νοσοκομειακές μονάδες και κέντρα αποκατάστασης στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, σήμερα νοσηλεύεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών 401, δίνοντας καθημερινά τη δική του μάχη.

Τη δική της μάχη δίνει στο πλευρό του και η οικογένειά του, η σύζυγός του με την κορούλα του, αλλά και οι γονείς του, οι οποίοι ωστόσο ζητούν τη μεταφορά και τη συνέχιση της νοσηλείας του Ειδικού Φρουρού στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 424. Η οικογένεια του Ειδικού Φρουρού κατοικεί μόνιμα στην περιοχή της Κοζάνης και η οικονομική επιβάρυνση σε άμεση συνάρτηση με την χιλιομετρική απόσταση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της οικογένειας που βρίσκεται στο πλευρό του δικού τους ανθρώπου.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες διακομιδής του Ειδικού Φρουρού στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πάγιο αίτημα της οικογένειάς του;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της οικογένειας του Ειδικού Φρουρού και να συνεχιστεί η νοσηλεία του στο 424 ΓΣΝΕ;

Απαντήσεις Υπουργείων